2/17/2014

Herkku suklaakuppikakut

Lupailin pari päivää sitten jakavani kanssanne herkullisen suklaakakkureseptin ja tässä tämä nyt olisi:

Tarvitset:

100 g pehmeää voita
2 kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
1 1/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta

Tee näin:
Ota raaka-aineet ajoissa huoneenlämpöön. Lämmitä uuni 175 asteeseen . Vatkaa pehmennetty voi keskinopeudella kunnes se on tasaista ja sielää. Lisää vähitellen sokeri ja vatkaa hyvin (noin 3 minuuttia) jonka jälkeen lisää kananmunat ja vatkaa hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos vähitellen maidon kanssa. Muista vatkata pieni määrä jauhoseosta sekä maitoa aina hyvin ennen kun kaadat sekaan lisää. Älä kuitenkaan sekoita liikaa. Kulhon reunoja kannattaa myös siistiä vatkatessa jotta taikinasta tulisi mahdollisen tasainen.
Jaa taikina kuppikakkumuotteihin ja paista uunin keskitasolla 10-20 minuuttia tai kunnes hammastikku tulee puhtaana taikinasta ulos. HUOM omat kuppikakut paloi hitusen reunoista vaikka ne oli vaan 15 minuuttia joten vahtikaa niitä ettei käy samoin.

Kuorrutteeseen tarvitset:

60 g pehmeää voita
5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl kaakaojauhetta
100 g philadelphiaa
1 rkl kylmää kahvia

Vatkaa pehmennetty voi vaahdoksi ja lisää joukkoon philadelphia. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähitellen kulhoon. Halutessassi voit lisätä hitusen kahvia antamaan makua. Kuorrutteen voi myös tarvittaessa löysentää maidolla. Itse käytin ainoastaan lusikkaa apuvälineenä kuorruttamiseen mutta hienoimman lopputuloksen saat semmosella kakkupursottimella. Laitoin vielä lopuksi päälle ystävänpäivän kunniaksi koristesydämiä. Anna kuppikakkujen jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista!

1 kommentti: