6/18/2014

Mini suklaapavlovat

Vapaapäivinä tulee katsottua tylsiksyksissään jos jonkinlaisia kokkiohjelmia. Näin leipomisesta innostuneena jäin muutama päivä sitten seuraamaan Liviltä ruotsalaista Leila Leipoo kokkiohjelmaa. Ohjelmassa väsättiin silloin kaikenlaisia herkkuja mutta mieleeni jäi erityisesti mini suklaapavlovat jotka saivat veden kielelle ja siitä asti oonkin kyseistä pavlovaa kuolannut. Etsintöjeni jälkeen löysin näiden herkkujen reseptin netistä ja päätin sen heti jakaa teidän kanssaan vaikka en ole itse päässyt näitä vielä testaamaan. Jos jollain on siis Juhannukseksi jälkkäri-ideat lopussa niin tässä voisi vaikkapa olla yksi ehdokas. Kesäiset, raikkaat sekä suussa sulavat mini suklaapavlovat.
Kuvan pavlovat ei ole suklaapavlovia mutta tästä näette miltä niiden suurinpiirtein tulisi näyttää.

Tarvitset:

7 kananmunaa
5,25 dl sokeria
Puolikkaan sitruunan mehu
3 rkl kaakao jauhetta
50 g mantelilastuja (voi halutessaan jättää pois)
5 dl vispikermaa
3 dl kreikkalaista jogurttia
3 rkl tomusokeria
Litra tuoreita marjoja (tietenkin suomalaisia)

Tee näin:

Laita uuni lämpeämään 130 asteeseen. Sekoita kananmunien valkuaiset, sokeri sekä sitruunamehu keskenään kunnes hyvin sekoittuneet ruostumattomassa astiassa. Sekoita marenkia vesihauteessa kunnes seoksesta tulee noin 65 asteista. Ota marenki vesihauteesta ja sekoita sähkövispilällä kunnes marenki on jäähtynyt. Sekoita joukkoon varoen kaakaojauhe sekä mantelilastut. Tee marenkiseoksesta esimerkiksi lusikan avulla pieniä pöyheitä marenkivuoria uunipellille. Anna marenkien paistua uunissa 45-55 minuuttia. Marenkien tulee olla hieman "raakoja" keskeltä joten kannattaa tarkastella tilannetta aina silloin tällöin.
Vispaa kerma ja lisää joukkoon jogurtti sekä tomusokeri. Levitä kerma-jogurttiseos jäähtyneiden marenkien päälle ja koristele pavlovat vielä tuoreilla marjoilla ja ne ovat valmiita tarjoiltaviksi. Helppoa, nopeaa sekä herkullista! Itselle tuli ainakin niin kovaa vesi kielelle että päätin juuri tarjoilevani näitä tupareideni yhteydessä ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti