12/13/2014

Markkinat

Eilen aamulla koitti kauan odotettu päivä, nimittäin ensimmäinen työpäivä! Jenni ei valitettavasti päässyt ekana päivänä mukaan koska Jennille iski flunssa jo ennen kun lähdettiin, nii se päätti sitten jäädä pomon käskystä kotiin (tai voiko tätä kodiksi sanoa?) lepäämään. Seitsemältä aamulla suunnattiin Khao Lakin satamaan josta sitten etsittiin meidän ryhmät ja annettiin asiakkaille vähän infoa päivästä ja käytännön asioista. Lähdin tosiaan yhden suomalaisen oppaan kanssa joten oli tosi hyvä kun ymmärsi kaiken mitä hän mulle kertoi ja pysty helposti kysellä kaikesta kaikkea. Ekan päivän kohde oli Similanin saaret jonne kestää ajaa veneellä noin tuntia ja 20 minuuttia. Koko venematkan ajan oppaat joutu seistä veneessä mutta onneksi oon tottunut merielämään niin ei sinänsä ollut haastavaa. Kyllä siinä aluksi meinas vähän pissaa tulla housuihin kun botski kiitää tuhatta ja sataa jo pomppii miten sattuu, mutta kyydissä mä kuitenkin pysyin! Siinä sitten päivän aikana kierrettiin Similanin saaria ja snorklattiin aina vähän väliä. Tämä työ on ehkä maailman paras ikinä! Snorklausta, hyvää ruokaa ja lämmin sää... Ei voisi parempaa toivoa.
Kuuden aikaan oli tosiaan herätys aamulla ja kuuden aikaan olin illalla takasin hotellilla. Ei siinä kyllä hirveesti jaksanut mitään enää  tehdä, muuta kun käydä syömässä ja mennä suoraa nukkumaan. Vaikka iltasin tuleekin töiden jälkeen olemaan ihan nootti, en kyllä valita yhtään kun saan tehdä näin hienoa työtä!
Tänään oli myös tarkotus mennä töihin mutta sattuneista syistä jäätin Jennin kanssa lepäämään. Lähdettiin käymään paikallisilla markkinoilla jotka järjestetään Khao Lakissa joka maanantai, keskiviikko sekä lauantai. Suosittelen ehdottomasti ostamaan suurimman osan shoppailulistalla olevista asioista markkinoilta kun noilta sivukojuilta, sillä juuri näillä kyseisiltä markkinoilta löytää kaiken melkeen puoletkin halvemmalla. Saman tapaisia markkinoita järjestetään tosi monessa paikasssa, ei siis ainoastaan täällä Khao Lakissa. Itse lähdin etsimään lippistä ja lompakkoa kun minä taliaivo olin unohtanut sen lippiksen kotiin. En tietenkään ostanut kumpaakaan, vaan näiden sijasta mulla tarttu mukaan uus kimono sekä uudet biksut, niitä kun mulla ei vielä ole :-D
Huomenna päästään ekaa kertaa yhdessä töihin ja odotan kyllä innolla! Onneksi tietää jo itse vähän miten toimia, ja voin neuvoa sitten Jenniä ettei meidän "pääoppaan" koko ajan tarvitse vahtia ja neuvoa meitä, kun on 40 muutakin henkeä hoidettavana. Tosiaan huomenna ois taas lähtö Similanille scandien kanssa joten tulee olemaan jälleen kerran mielenkiintoinen päivä! Palaillaan siis varmasti huomisen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti