2/05/2015

LÄHDÖSSÄ ULKOMAILLE?

Aika monesti on tullut reissun aikana todettua, että "ei hitto miks mä olin näin tyhmä..." kun on huomannut että jotain on jäänyt Suomeen tai jotain on ottanut ihan turhaan mukaan. Muutenkin ajattelin että olis kiva kertoa henkilökohtaisia vinkkejä muille ulkomaille suuntaaville blogini lukijoille ja myös samalla muistuttaa vähän itseään näistä "mokista" mitä olisi pitänyt tehdä toisin. Nämä alla olevat vinkit/muistutukset (miksikä niitä nyt sitten kutsuisikaan...) on mun omia mielipiteitä ja ajatuksia, mutta mun mielestä kivoja asioita myös jakaa teidän kanssanne ja toivottavasti joku pidemmäksi aikaa ulkomaille lähtevä saa tästä myös jotain hyötyä!
Ensimmäisenä mieleeni juolahtaa se pakkaaminen ennen reissuun lähtöä... En suunnitellut kirjaimellisesti yhtään mitään mitä ottaa mukaan ja mitä ei, ja sen kyllä huomaa! Mun matkalaukusta löytyy nimittäin kaikki pikkarit jotka vaan omistan, nätti maksimekko sekä maksihame jos vaikka tarvii jossain kivoissa bileissä sekä korkkarit samaisesta syystä. Ensinnäkin herää kysymys että miksi ihmeessä oon pakannut korkkarit mukaan? a. ne vie ihan sikana tilaa ja b. en käytä ikinä korkkareita edes suomessa niin miksi rehasin ne maapallon toiselle puolelle mukaan? ilmeisesti just in case, kuten myös just in case - mekko ja hamonen jota en oo kertaakaan käyttänyt. Olisin myös erittäin hyvin pärjännyt vähemmälläkin määrällä pikkareita, kun käydään pesemässä pyykkejä viikottain ja suurin osa ajasta menee bikinit päällä. Joten, mitä tästä opimmekaan... seuraavalla kerralla kun lähden pidemmäksi aikaa reissuun, jätän kyllä kaikki "just in case" jutut himaan. Näiden lisäksi pakkasin myös ihan turhaan mukaan kaikki kosmetiikka tuotteet kolmeksi kuukaudeksi. Onhan se tietenkin kiva että on ne omat tutut ja turvalliset shampoot, ihonhoitotuotteet ja muut, mutta kyllä niitä täältäkin löytyy pilvin pimein. Mulla tais olla 3 pussukkaa täynnä erilaisia puteleita sekä purnukoita, ja nämä meikkipussukathan paino siellä matkalaukussa kaikista eniten, ja hyvin olisin pärjännyt ekan päivän hammasharjalla, ja ostanut täältä sitten kaiken tarpeellisen, myöskin puolet halvemmalla. Pakkasin myös mukaan kaikki omistamani bikinit enkä oikeen tiedä mitä ajattelin siinäkin vaiheessa. Kyllähän mä oon aikasemmin Thaimaassa käynyt ja tiesin että täältä löytyy niitä biksuja miljoonassa eri värissä joka nurkan takaa.. Pakkasin myös mukaan juttuja joita suunnittelin jättäväni tänne, mutta kysymys kuuluu, miksi rehasin ne mukaan Thaimaahan jotta voin jättää ne tänne kun yhtä hyvin olisin voinut heittää ne vaikka Suomessa roskiin tai viedä johonkin keräykseen? 
Samalla kun pakkasin laukkua en myöskään tullut ajatelleeksi, että kyllähän näiden kolmen kuukauden aikana tulee totuttua tähän ilmastoon joten jätin kaikki pitkähihaiset kotiin. Kuulostaa ehkä hullulta, mutta kun täällä on 2 kuukautta lusinut niin +25 astetta tuntuu aamuisin ihan tosi kylmältä kun päivällä lämpötila kohoaa siihen +30-40 asteeseen. Onneksi täällä Khao Lakin keskustassa on urheilukauppa josta kävin sitten ostamassa takin itelleni :D Innolla odotan Suomeen palaamista kun siellä on luultavasti se -25 astetta... 
Toinen juttu mikä olisi pitänyt hoitaa vähän eri tavalla, oli tietenkin kaikki nämä käytännön asiat ennen reissuun lähtemistä. Mun piti muun muassa käydä ottamassa hepatit B rokotus ennen lähtöä, mutta minä, joka aina jätän kaiken viime tippaan, jätin tietenkin myös tämän rokotuksen ottamisen sen verran myöhälle, joka johti siihen, että mulle jouduttiin tekemään joku nopeutettu ohjelma joka sitten kustansikin 115€ enemmän kun normaali hepatit B rokotuksen ottaminen. Myös täällä Thaimaassa ollessa meidän viisumeiden pidentäminen jäi jostain kumman syystä ihan viime tinkaan ja lähdettiinkin viimisenä mahdollisena päivänä pidentämään sitä viisumia. Kovaa me puhuttiin että hoidetaan se heti alta pois kun päästään perille, mutta eipä tietenkään... Kaikki meni onneksi tosi hyvin ja saatiin helposti 30 päivää lisää meidän viisumeihin :)
Matkavakuutuksenkin otin päivää ennen lähtöä enkä mä tietenkään edes muistanut tulostaa matkavakuutuskorttia (tai dokumenttia) ennen lähtöä. Tähän asti ei oo onneksi vielä tapahtunut mitään suurempaa vahinkoa mutta eihän sitä koskaan tiedä!
En myöskään ostanut 23 tunnin matkustamisen ajaksi mitään lehtiä tai kirjaa enkä tietenkään ladannut puhelimeen uutta musaa... Miten mä oikeesti aattelin että saan 23 tuntia kulumaan nopeesti ilman mitään viihdykkeitä? Kyllä mä loppujen lopuksi ostin lentokentältä kirjan jota on ollut ihan kiva lukea välillä ja kyllä ne vanhat repeatillä pilalle soitetut lempibiisit kuulosti loppu peleissä ihan kivoilta kun musiikin kuuntelemisen sijasta vaihtoehtona olis ollut kinkkiperheen huutojen kestämistä.
Täällä Thaimaassa on tullut nyt pyörittyä 2 kuukautta joten aika paljon on kerennyt sattua ja tapahtua täällä maapallon toisella puolella kuten myös koto Suomessakin. Asiat on muuttunut aika reilusti ennen kun reissuun lähdin.  Tässä tuleekin nyt se viimeinen vinkki jokaiselle maailmaan lähtevälle: varaudu siihen että tulet muuttumaan ihmisenä. Okei, ei ehkä ihan noin kirjaimellisesti, kyllä mä edelleen oon se sama Ninni kun tänne tullessa, mutta mun tulevaisuuden suunnitelmat on muuttunut aika paljon. Oon aina ollut intohimoinen ja halunnut tehdä asioita joista pidän ja tavotella unelmiani, mutta täällä se on oikeestaan vahvistunut entistä enemmän. Kaksi kuukautta ei oo mikään pitkä aika, mutta oon kasvanut ihmisenä tosi paljon. Ventovieraiden edessä puhuminen ja eri tilanteisiin heittäytyminen ei enää tunnu miltään ja mä rakastan sitä. Tällasta työtä mä haluan tehdä tulevaisuudessakin. En oo ikinä tiennyt mitä haluan tehdä isona (haha ihan kun olisin vielä pieni lapsi), mutta nyt tiedän ja se tuntuu erittäin hyvältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti