11/19/2015

FAZER CAFÈ

Keneltäkään Turun keskustassa liikkuvalla ei varmastikaan ole mennyt ohi, että kauppatorin laidalle Hansakortteliin Suomen vanhimman apteekin tiloihin, on avattu uusi tyylikäs Fazer Café. Vaikka kahvila avattiinkin jo lokakuun alkupuolella pääsi meikäläinen sinne vasta toissapäivänä ensimmäistä kertaa nautiskelemaan kahvilan antimista.
Ennen kun alan mitään kyseisestä kahvilasta kertomaan, avaudun tänne sen verran, että mulla on aina ollut todella huono kuva Fazerin kahviloista. Oon aina pitänyt Fazerin kahviloita jotenkin "vanhanaikaisina", tyylittöminä kahviloina ilman mitään persoonallisuutta taikka omaa twistiä. Mulle joka rakastaa kotitekoista, lähituotettua ja sellaisia herkkuja joissa se oma käden jälki näkyy, tuntuu myös Fazer kahviloiden tuotteet mulle liian massatuotannolla valmistetuilta. Tästä voitte siis päätellä, ettei mulla todellakaan ollut minkäänlaisia odotuksia uutta Fazer kahvilaa kohtaan sillä oletin sen olevan niin kuin kaikki muutkin kyseisen ketjun kahvilat. Sisälle astuttuani, kaikki ennakkoluuloni kahvilaa kohtaan hävisivät kuin tuhka tuuleen. Ensimmäisenä katseeni kiinnittyi kahvilan tyylikkääseen sisustukseen joka oli yksinkertainen ja moderni vanhanaikaisilla yksityiskohdilla. Toisena katseeni kiinnittyi tietenkin herkkuihin, ja niitä vitriinit olivat pullollaan. Voin taata, että tästä kahvilasta riittää varmasti jokaiselle jotakin.
Yksi lempi yksityiskohdistani oli ehdottomasti vanha kakluuni! Harmitti hieman että kakluunin eteen oltiin laitettu pöytä täynnä erilaisia lahjapakkauksia jotka peittivät tätä kahvilan kauneinta helmeä. Toinen asia josta hehkutin varmaan puolet vierailuni ajasti oli ehdottomasti kahvilassa roikkuvat lamput! Rakastan sisustuksessa yksinkertaisuutta sekä selkeitä linjoja ja niitä näistä lampuista löytyy jos jostain.
72-paikkaisesta kahvilasta löytyy myös paljon pitkiä pöytiä isommille ryhmille sekä rauhallisia kahden istuttavia paikkoja. Positiivisena yllätyksenä huomasin myös, että istumapaikoille oltiin sijoitettu reilusti pistorasioita joka tekee kyseisestä kahvilasta erinomaisen paikan työskennellä tietokoneen kanssa esimerkiksi koulutehtävien parissa. Huomasin myös, että Fazer Caféssa on tarjolla aamuisin aamupalaa, lounasaikaan keittoa sekä lauantai- ja sunnuntaiaamuisin brunssi. Paikan Googlettamisen tuloksena sain myös huomata, että olin täysin väärässä "massateollisuus"-teoriastani sillä Fazer Caféssa osa tuotteista paistetaan ja valmistetaan paikan päällä ja loput tulevat päivittäin suoraan Fazerin leipomosta. Kahvilan aukioloajoista olin hieman harmissani. Arkisin kahvila on auki 7:30-21, lauantaisin 9-21 ja sunnuntaisin 12-18. Olisin ainakin itse viihtynyt kahvilassa vielä tunnin verran pitempään! Todella moni paikka menee myös Turussa sunnuntaisin erittäin aikaisin kiinni joten olisi kiva, jos olisi paikkoja jotka olisivat kuutta myöhempään sunnuntaisin auki.
Lyhyesti tiivistettynä oli Fazer Café viihtyisä kahvila joka on sopiva kohtauspaikka klassikkoherkkujen että nykyaikaisille kahvittelijoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti