1/15/2017

STREETS OF LIMA

Limaan saavuttua en tiennyt yhtään mitä odottaa. Mulla ei ollut harmainta aavistustakaan minkälainen kaupunki on kyseessä. Aika nopeasti tajusin, että kyseessä on aivan älyttömän suuri kaupunki. Eikä me Mathiaksen kanssa keritty tutustumaan kun Mirafloresin sekä Barrancon kaupunginosiin. Barranco oli niin ihana! Kaikki alla olevat kuvat ovat kyseisestä kaupunginosasta.
Liman kaupungissa asuu reilu 9 miljoonaa ihmistä, mutta koko provinssissa lähes 15 miljoonaa ihmistä. Miettikää, lähes 3 kertaa enemmän ihmisiä kuin meillä koko Suomessa!
Asuttiin Mirafloresissa, Hotel & Casino Boulevard nimisessä hotellissä. Barrancoon verrattuna Miraflores oli sitä suurkaupunkia itsessään. Isoja kerrostaloja, hienoja sellaisia, ja paljon liikennettä. Liikenne oli taas jotain mitä en ikinä aikaisemmin ole kokenut. Täällä ei näkynyt yhtäkään liikennemerkkiä, eikä liikennesäännöistä ollut tietoakaan. Viidakon-laki taisi olla ainoa sääntö ja tämäkin Thaimaahan verrattuna 10 kertaa pahempi!


Taidettiin olla Mathiaksen kanssa ainoat vieraat koko hotellissa. Tai ainakaan en nähnyt muita turisteja. En oo ihan varma koska täällä päin maailmaa on se niin sanottu high season. Ainakin saatiin olla rauhassa!
Kolmen päivän rentoilun jälkeen suunnattiin kohti Cuscoa. Lennot Limasta Cuscoon maksoi 90 euroa ja matka kesti sen yhden tunnin verran. Bussimatka Limasta Cuscoon olisi kestänyt 22 tuntia ja maksanut about 50 euroa, joten päätettiin matkustaa tällä kertaa hieman mukavammin. Eikä hintaeroa ollut edes kuin muutama kymppi...

Täällä Cuscossa ollaan nyt hengailtu torstaista asti. Ekana päivänä oli tosi väsynyt ja hidas olo, varmaankin tämän korkeuden takia. Ollaan siis noin 3,5 km korkeudessa. Eilen oli paljon parempi fiilis ja päätettiin lähteä parin tunnin kaupunkikierrokselle. Kaupunkikierros oli ihan super mahtava! Ensinnäkin se oli ilmainen ja saatiin kahden tunnin opastettu kierros pitkin Cuscoa! Tänään meidän "kulttuurikierros" on jatkunut suklaamuseon parissa. Siis suklaamuseo, voiko olla mitään parempaa? Suklaamuseosta jatkettiin matkaa Witches Markettiin. Täällä noitamarkkinoilla roikkui vauvalaamojen ruhoja oviaukoista ja nähtiin kun kokonaisia lehmänpäitä heitettiin roska-autoon. En oo ikinä nähnyt mitään samanlaista... enkä enää ikinä halua nähdä. Piipahdettiin myös San Pedros marketissa joka oli paljon mukavampi tunnelmaltaan.
Tällä hetkellä istun hostellimme ravintolassa ja valmistaudutaan pikku hiljaa lähtemään dinnerille. Ainiin, yövytään Pariwana nimisessä hostellissa, jota voin ehdottomasti suositella Cuscossa matkustaville. Huomenna meillä on edessä aikainen herätys ja matka kohti Machu Picchua alkaa! Enemmän Cuscosta sekä meidän Machu Picchun reissusta kerron teille mitä luultavimmin seuraavassa postauksessa!
Pusut ja halit Suomeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti